Bombardiere strategice rusești Tu-160 au zburat deasupra Mării Barents și a Mării Norvegiei

foto

Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 14.02.2023, două bombardiere strategice de tip Tu-160 au efectuat un zbor planificat deasupra apelor neutre ale Mării Barents și Mării Norvegiei. (Video)

“Durata zborului a fost de peste 13 ore. Pe timpul acestuia, bombardierele strategice au fost realimentate în aer”, au precizat reprezentanții ministerului, citați de agenția de presă Tass.

Anterior, Ministerul Apărării a informat că două bombardiere strategice Tu-95MS au efectuat un zbor cu durata de șapte ore deasupra apelor neutre ale Mării Bering.

Piloții Aviației cu rază lungă de acțiune execută în mod regulat zboruri deasupra apelor neutre ale Oceanului Arctic de Nord, Mării Negre și Mării Baltice, precum și Oceanului Pacific.

Toate zborurile avioanelor aparținând Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse sunt efectuate în strânsă conformitate cu regulile internaționale de întrebuințare a spațiului aerian. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Dintr-un material video prezentat de postul de televiziune Zvezda al Ministerului rus al Apărării rezultă faptul că unul dintre bombardierele strategice Tu-160 participante la misiune a fost avionul cu denumirea Vasili Reshetnikov (număr de bord 02 roșu, număr de înregistrare RF-94102). Zborul acestuia a debutat la răsăritul soarelui și s-a încheiat pe timp de noapte.

Desfășurarea simultană a două zboruri de patrulare cu bombardiere strategice Tu-160 și Tu-95MS reprezintă o procedură utilizată destul de rar de Aviația cu rază lungă de acțiune (Aviația strategică) din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse.

Probabil că, partea rusă a avut în vedere îndeplinirea unei misiuni de descurajare strategică, pe fondul disputelor în creștere cu statele occidentale, determinate de conflictul din Ucraina.

Surse: tass.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s