Rusia concentrează avioane și elicoptere la granița cu Ucraina, având în vedere declanșarea unei lupte aeriene masive

foto

Postul de televiziune britanic Sky News a informat, pe 14.02.2023, citând o serie de rapoarte ale unor servicii de informații occidentale, că Rusia concentrează avioane de vânătoare și elicoptere în apropierea graniței cu Ucraina.

Evaluările occidentale arată faptul că, în acest fel, forțele președintelui rus, Vladimir Putin, intenționează să transforme invazia terestră problematică într-o “luptă aeriană”.

Cu toate că, deocamdată, ministrul american al apărării, Lloyd Austin, insistă asupra faptului că SUA nu văd indicii directe ale unui atac aerian masiv, la întâlnirea de marți cu aliații din cadrul NATO, acesta a atras atenția asupra amenințării reprezentate de Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse.

Și cotidianul The Financial Times a relatat că informațiile împărtășite între statele membre NATO privind acumularea de avioane în apropierea graniței ruso-ucrainene au dus la solicitări privind livrarea rapidă de echipamente de apărare antiaeriană și muniție de artilerie la Kiev.

Ziarul britanic a citat un înalt oficial al administrației americane, care a spus despre briefing-ul de marți al lui Austin: “El a declarat foarte clar că avem puțin timp pentru a-i ajuta pe ucraineni să se pregătească pentru o ofensivă și că aceștia au nevoi foarte specifice”.

“Forțele Terestre ale Rusiei sunt destul de epuizate, iar acesta este cel mai bun indiciu că Moscova își va schimba tactica spre o luptă aeriană. Dacă ucrainenii vor să supraviețuiască, trebuie să aibă cât mai multă apărare antiaeriană și cât mai multă muniție”, a adăugat oficialul american.

Sursa: teraz.sk.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s