Flota rusă de Nord desfășoară exerciții de amploare, în replică la manevrele NATO din Norvegia

foto

Serviciul de presă al Flotei ruse de Nord a anunțat că, pe 14.03.2023, în cadrul flotei a început executarea unui antrenament de comandament și stat major, la care participă aproximativ 20 de nave de luptă și auxiliare, ce vor desfășura exerciții practice cu trageri de luptă.

“La antrenamentul de comandament și stat major participă forțe și mijloace din cadrul componentelor de suprafață și submarine ale Flotei de Nord, armatei de forțe aeriene și apărare antiaeriană, precum și Trupelor de Apărare de Coastă. În total, la acesta vor lua parte aproximativ 50 de unități de tehnică militară și specială, până la cinci aparate de zbor, precum și 20 de nave de luptă și auxiliare”, se arată într-un comunicat de presă al Flotei de Nord, preluat de agenția Interfax.

După cum au precizat reprezentanții ruși, partea practică a antrenamentului va dura câteva zile. Activitățile au un caracter planificat, desfășurându-se sub conducerea comandantului Flotei de Nord, amiral Aleksandr Moiseev.

“În timpul activităților de pregătire pentru luptă, vor fi elaborate o serie de normative și se vor desfășura acțiuni în compunerea grupărilor de forțe întrunite, cu executarea practică de trageri de artilerie și lansări de rachete”, au menționat reprezentanții Flotei de Nord.

Potrivit precizărilor acestora, “în cadrul antrenamentului, organele de conducere militară ale Flotei de Nord vor desfășura activități privind conducerea forțelor în scopul apărării frontierei arctice a Federației Ruse”. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, exercițiile de amploare începute de Flota rusă de Nord reprezintă o reacție la manevrele NATO aflate în curs de desfășurare în Norvegia. Recent, trupele aliate au demarat executarea simultană a trei exerciții militare în zona arctică, între care Joint Viking / Joint Warrior.

La activitățile de pregătire pentru luptă desfășurate pe teritoriul norvegian și în apele Mării Norvegiei au participat deja, în mai multe rânduri, și bombardierele strategice americane de tip B-52H staționate la Baza Aeriană Moron din Spania.

Pentru monitorizarea situației din regiune, Rusia a trimis în misiune două avioane de patrulare antisubmarin de tip Il-38 din dotarea Flotei de Nord.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s