Incident cu o dronă americană MQ-9 Reaper deasupra Mării Negre. Posibilă coliziune cu un avion de vânătoare rusesc de tip Su-27

foto

Pogtrivit agenției de presă France-Presse (AFP), care citează surse militare occidentale, pe 14.03.2023, în spațiul aerian al Mării Negre, a avut loc un incident în care a fost implicată o dronă MQ-9 Reaper de fabricație americană.

“S-a întâmplat ceva, dar nu avem nicio confirmare că drona a fost doborâtă. O anchetă este în curs de desfășurare”, a declarat sursa agenției.

După cum a anunțat AFP, drona a fost fabricată în Statele Unite, dar nu s-a stabilit încă din ce țară provenea aceasta. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Mai multe surse occidentale, între care și televiziunea americană CNN, au informat că drona MQ-9 Reaper a fost doborâtă de SUA deasupra apelor internaționale ale Mării Negre, după ce un avion de vânătoare rusesc de tip Su-27 s-a ciocnit de elicea acesteia.

Potrivit sursei ucrainene liveuamap.com, care citează Comandamentul European al SUA, înainte de coliziune, avionul rusesc a zburat provocator în fața dronei, eliberând combustibil în proximitatea acesteia.

Partea americană a considerat că incidentul demonstrează o lipsă de competență a piloților ruși, pe lângă faptul că abordarea acestora este nesigură și neprofesionistă.

Surse: tass.ru, cnn.com, liveuamap.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s