Ucraina a semnalat activitatea atipică a navelor Flotei ruse din Marea Neagră, după prăbușirea dronei americane în zonă

foto

Șeful Centrului de presă al Comandamentului Operațional „Sud” din cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei, Natalia Gumenyuk, a declarat, pe 16.03.2023, că partea ucraineană a constatat o activitate atipică a navelor Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN).

“În prezent, în Marea Neagră, se află aproximativ 20 de nave de luptă și de sprijin rusești, între care și patru platforme purtătoare de rachete, inclusiv un submarin. Acestea pot să lanseze 28 de rachete de croazieră la o salvă”, a precizat Natalia Gumenyuk.

În plus, după cum a menționat oficialul ucrainean, pe mare există un număr semnificativ de nave auxiliare ale FRMN.

Armata ucraineană a semnalat și o altă caracteristică a prezenței navelor rusești în Marea Neagră. Și anume dispersarea lor. Potrivit Nataliei Gumenyuk, acest lucru poate indica faptul că rușii doresc să găsească epava dronei americane MQ-9 Reaper, așa cum au anunțat anterior.

După cum se știe, pe 14 martie, o dronă americană de cercetare și atac de tip MQ-9 Reaper a căzut în Marea Neagră, în apropierea graniței Rusiei. Pentagonul a spus că acest lucru s-a întâmplat ca urmare a acțiunilor neprofesioniste ale pilotului unui avion de vânătoare rusesc Su-27, care a fost ridicat în aer pentru a intercepta ținta aeriană.

Ministerul rus al Apărării, dimpotrivă, a remarcat acțiunile profesioniste și corecte ale pilotului, subliniind totodată că avionul nu a intrat în contact cu drona și nu au fost folosite armele de la bord împotriva acesteia.

Ulterior, au apărut o serie de informații potrivit cărora controlul asupra dronei a fost pierdut și aceasta a căzut în mare din cauza eliberării de combustibil de la avionul de luptă împotriva aparatului de zbor fără pilot. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În ultimele ore, pe rețelele de socializare au început să apară și alte informații care ar putea confirma faptul că partea rusă a început căutarea dronei americane MQ-9 Reader în Marea Neagră.

În primul rând, este vorba despre prezența pe mare, în apropiere de Sevastopol a navei rusești cu destinație specială Fizik.

foto 1

Potrivit surselor de monitorizare a navigației, nava rusească (MMSI 273370620) a părăsit Sevastopolul la ora 09:06 (ora Moscovei) și s-a deplasat cu o viteză de 7,8 noduri. Aproximativ la ora 14:45, aceasta s-a întors la Sevastopol.

În acest timp, nava nu a părăsit apele teritoriale ale Rusiei. În consecință, se poate aprecia că aceasta ar putea căuta și rămășițele altor drone aeriene și maritime de fabricație occidentală, care anterior au fost trimise în mod regulat de Forțele Armate ale Ucrainei către Sevastopol și distruse de sistemele de apărare antiaeriană și de navele FRMN.

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s