Slovacia și Ucraina au încheiat un acord interguvernamental privind donarea a 13 avioane MiG-29 și două complexe de rachete antiaeriene Kub

foto

La numai câteva ore după ce Guvernului Slovaciei a aprobat livrarea către Ucraina a avioanelor de vânătoare de tip MiG-29 retrase din dotarea Forțelor Aeriene, pe 17.03.2023, părțile au mai făcut încă un pas în această direcție.

Astfel, ministrul slovac al apărării, Jaroslav Naď, și ambasadorul Ucrainei la Bratislava, Myroslav Kastran, au semnat un acord interguvernamental între cele două state. Potrivit documentului, partea slovacă va dona Ucrainei 13 avioane de vânătoare MiG-29 și componente ale unui sistem de apărare antiaeriană de tip Kub.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului slovac al Apărării, Martina Kakaščíková, a declarat pentru agenția de presă TASR că Slovacia donează Ucrainei 13 avioane de vânătoare MiG-29 și două instalații de lansare ale sistemului de rachete antiaeriene Kub. De asemenea, livrările către partea ucraineană vor mai include un sistem de dirijare, piese de schimb și rachete.

“Slovacia a trimis astăzi un semnal clar că se află de partea corectă a istoriei. Cea mai mare valoare este viața umană și de aceea cred că, datorită tehnicii militare slovace, aceste valori vor fi protejate cât mai bine”, a declarat Naď.

Potrivit lui Kakaščíková, acordul încheiat între Guvernul Republicii Slovace și Cabinetul de Miniștri al Ucrainei privind donarea de echipamente militare corespunde intereselor de politică externă ale Slovaciei. “Acesta este întocmit în conformitate cu ordinea juridică a Republicii Slovace, principiile generale ale dreptului internațional, precum și obligațiile Republicii Slovace care decurg din alte documente internaționale”, a subliniat reprezentanta Ministerului slovac al Apărării.

Sursa: teraz.sk.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s