Două bombardiere strategice rusești de tip Tu-95MS au îndeplinit misiuni de patrulare deasupra apelor neutre ale Mării Chukotka

foto

Ministerul rus al Apărării a anunțat, pe 12.05.2023, că două bombardiere strategice Tu-95MS au efectuat un zbor planificat, cu durata de 13 ore, deasupra apelor neutre ale Mării Chukotka. (Video)

“Două bombrdiere strategice de tip Tu-95MS din cadrul Aviației cu rază lungă de acțiune au executat un zbor planificat în spațiul aerian situat deasupra apelor neutre ale acvatoriului Mării Chukotka. Durata zborului a fost de peste 13 ore. În timpul acestuia, echipajele bombardierelor au efectuat realimentarea în aer a aparatelor de zbor”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția de presă Tass.

După cum au precizat reprezentanții militari ruși, pe timpul îndeplinirii misiunilor, bombardierele strategice au fost escortate de avioane de vânătoare MiG-31, Su-30SM și Su-35 din cadrul armatei de forțe aeriene și apărare antiaeriană a Regiunii Militare Est.

Reprezentanții ministerului au adăugat că piloții Aviației cu rază lungă de acțiune efectuează în mod regulat zboruri deasupra apelor neutre ale Oceanului Arctic, Oceanului Atlantic de Nord, Mării Negre, Mării Baltice și Oceanului Pacific. Toate zborurile avioanelor din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse se desfășoară în strictă conformitate cu regulile internaționale de întrebuințare a spațiului aerian. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Este a treia misiune de acest tip desfășurată de la începutul acestui an de bombardierele strategice rusești de tip Tu-95MS în zona Extremului Orient. Zborurile precedente au fost efectuate pe 14 februarie (Marea Bering) și 18 aprilie (Marea Bering și Marea Okhotsk).

Postul de televiziune Zvezda al Ministerului rus al Apărării a prezentat un scurt material video cu misiunea îndeplinită de bombardierele strategice rusești. Din acesta rezultă faptul că aeronavele au decolat pe timp de noapte.

Însemnele avioanelor nu au fost vizibile în timpul materialului video, acestea fiind filmate de la distanță. Totuși, se poate aprecia că cele două bombardiere Tu-95MS aparțin unui regiment de aviație din cadrul Diviziei 326 Aviație de Bombardament – Ukrainka (Regiunea Amur). Acestea au decolat, probabil, de pe aerodromul de dislocare permanentă și au revenit pe acesta la încheierea misiuni.

Surse: tass.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s