Joc periculos. Bombardierele americane i-au amenințat pe președinții Rusiei și Belarusului, iar cele rusești au luat în vizor Londra

foto 1

Pe 14 septembrie 2020, la Soci, s-a desfășurat o întâlnire între președinții Federației Ruse și Republicii Belarus, Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko. În timpul convorbiriloor dintre cei doi șefi de stat, deasupra Mării Negre se aflau trei bombardiere strategice B-52H Stratofortress aparținând Forțelor Aeriene ale SUA, care au decolat de la Baza Aeriană Fairford din Marea Britanie.

Sprijinul bombardierelor B-52H a fost asigurat de trei avioane-cisternă KC-135 Stratotanker, iar cercetarea și indicarea țintelor a fost realizată de două avioane Sentinel R.1 ale Forțelor Aeriene ale Marii Britanii. De asemenea, în regiune s-au aflat și două avioane de transport MC-130J Commando II din cadrul Forțelor Aeriene americane. Acestea pot să asigure și realimentarea în aer, dar au ca misiune de bază asigurarea și evacuarea Forțelor cu Destinație Specială.

foto 2

Practic, deasupra Mării Negre s-a desfășurat o adevărată operație specială, care a reprezentat o amenințare la adresa președintelui rus și a colegului său din Republica Belarus.

Fiecare bombardier B-52H dispune de 20 de rachete de croazieră sau același număr de bombe de aviație grele, capabile să execute atacuri în afara zonelor de apărare antiaeriană ale unui adversar potențial. Teoretic, americanii ar fi putut să distrugă conducerea superioară a Federației Ruse și a Republicii Belarus cu o singură lovitură aeriană masivă. Este clar că este vorba despre un scenariu fantastic, însă desfășurarea unor exerciții de aviație de acest gen ale NATO în apropierea locației președintelui rus ridică multe semne de întrebare.

Este interesant de remarcat faptul că, în timp ce aeronavele B-52H se aflau deasupra Mării Negre, două bombardiere strategice de tip Tu-160 aparținând Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse (indicative de apel 99111 și 99112) au zburat peste apele Mării Barents și Mării Norvegiei, intrând în spațiul aerian al Atlanticului de Nord. Un al treilea bombardier Tu-160 (indicativ 99113) a rămas în Marea Barents, funcționând ca releu de comunicații. 

foto3

De fapt, bombardierele strategice rusești se aflau în punctul unei posibile lansări a rachetelor de croazieră cu rază lungă de acțiune de tip H-101 sau H-102 (cu focoase nucleare). Moscova a demonstrat astfel că, în cazul unei amenințări reale la adresa președintelui, este gata să șteargă Londra de pe fața pământului, inclusiv orașul, Downing Street și familia regală.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Pentru crearea unei imagini complete asupra subiectului, recomand lectura celor trei informații publicate pe 14 septembrie pe blog. Acestea pot fi vizualizate la adresele:

https://remnmilitaryblog.com/2020/09/14/bombardiere-strategice-americane-b-52h-au-indeplinit-o-noua-misiune-in-regiunea-marii-negre/,

https://remnmilitaryblog.com/2020/09/14/doua-bombardiere-strategice-rusesti-tu-160-au-indeplinit-misiuni-de-patrulare-deasupra-marii-norvegiei-si-oceanului-atlantic/,

https://remnmilitaryblog.com/2020/09/14/patru-avioane-de-vanatoare-rusesti-au-interceptat-trei-bombardiere-strategice-americane-deasupra-marii-negre/.

Articolul a fost postat și pe site-ul Defence Romania, unde poate fi accesat la adresa:

https://www.defenseromania.ro/joc-periculos-bombardierele-americane-i-au-amenin-at-pe-pre-edin-ii-rusiei-i-belarusului-iar-cele-ruse-ti-au-luat-in-vizor-londra_605298.html.

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s